tisdag 21 september 2010

Är det okej att mobba Jimmie Åkesson?

Nu finns det en Face Book-grupp för alla som gillar "När Lars Ohly vägrade sminka sig samtidigt som Jimmie Åkesson." Anledningen till att Lars Ohly vägrade sminka sig samtidigt som Jimmie Åkesson var för att han är partiledare för det rasistiska partiet Sverigedemokraterna. I talet tidigare hade han dock talat om vikten att stå upp för mänskliga rättigheter och alla människors lika värde.

Jag håller med Lars Ohly om att rasism som tanke och ideologi bör attackeras och motarbetas. Men det är däremot inte okej att mobba och frysa ut Jimmie Åkesson för det!

Tänk om Lars Ohly hade vägrat sminka sig i samma rum som Jimmy Åkesson för att han var svart. Då hade vi med stor säkerhet fördömt Ohly och tyckt att han hade behandlat Jimmie Åkesson vidrigt. Men när det handlar om en sverigedemokrat så är det plötsligt okej att behandla honom på det sättet.

Är det okej att visa samma förakt och hat mot rasister som det förakt och hat som de visar mot invandrare? Nej det är det inte!
Om du som läser detta blogginlägg har gått med i den Face Book-gruppen så uppmanar jag dig att gå ur den! Vi skall ta kampen mot Sverigedemokraterna ideer, inte mot dess anhängare!

Vi skall inte trycka på "gillaknappen" för mobbning i direktsändning! Vi ska däremot trycka på "gillaknappen" när någon kämpar för att riva ner och krossa Sverigedemokraternas tankebygnader!

Inga kommentarer: